Funkcjonalnosc - teraz i na kolejne wersje

Wszystko dotyczące wskażnika korHarmonics na platformę MetaTrader 4

Moderator: kor4x

Re: Funkcjonalnosc - teraz i na kolejne wersje

Postby Vittorio82 » Mon Aug 31, 2009 3:50 pm

Nie wiem czy ktoś już o to pytał. Przeczytawszy cały ten wątek i na forum navigatora nie pamiętam abym znalazł odpowiedź, może przeoczyłem...

Zastanawiam się czy nie byłoby technicznie możliwe dodawanie wszystkich TFów? To na pewno ułatwiłoby pracę.

Jeśli coś przeoczyłem to wybaczcie ;)

Ps.

Są chyba jakieś problemy z logowaniem. Gdy loguje się na stronie głównej i widzę, że jestem zalogowany nie mogę pisać postów i oglądać załączników na forum. Dopiero po ponownym zalogowaniu jest to możliwe.

Pozdrawiam

V.
Vittorio82

Postby kor4x » Mon Aug 31, 2009 5:10 pm

Vittorio82 wrote:Nie wiem czy ktoś już o to pytał. Przeczytawszy cały ten wątek i na forum navigatora nie pamiętam abym znalazł odpowiedź, może przeoczyłem...

Zastanawiam się czy nie byłoby technicznie możliwe dodawanie wszystkich TFów? To na pewno ułatwiłoby pracę.

V.

Co masz na mysli "dodawanie wszystkich TFow"? Do korHarmonics czy do korSigMonitora?
Wytlumacz nieco bo moze "technicznie mozliwe" :-)
kor4x

Postby Vittorio82 » Mon Aug 31, 2009 7:01 pm

Chodzi oczywiście o dodawanie do korSigMonitora w: Monitored TFstr. Teraz możliwe są tylko 4 TF, czy tak?

pozdrawiam

V.
Vittorio82

Postby Vittorio82 » Mon Aug 31, 2009 8:04 pm

I jeszcze jedno. Zdarza się, że na kilku TF występuje określona formacja a SigMonitor nie wykrywa wszystkich choć jest ustawiony na dane TF.

Np. mam ustawiony Sig na TF: 5, 15, H1 i D1

Formacja ABCD występuje na 5, H1 i D1 a Sig wskazuje raz na 5 a potem tylko na H1 i D1 lub tylko na D1. Zauważyłem, że Sig wykrywa formacje, gdy wcześniej przejdę na konkretny TF.

W czym problem?

Pzdr

V.
Vittorio82

Postby kor4x » Mon Aug 31, 2009 9:05 pm

Nie jestem pewien, ale sprobuje wytlumaczyc jedna logike.
korHarmonics gdy znajdzie jakas formacje (lub jakas utraci) generneruje plik z sygnalami na dany TF na ktorym jest odpalony. Gdy przechodzisz na inny TF, korH kasuje plik z danymi z poprzedniego TFu ktorym monitorowales, gdyz przestajesz go monitorowac. Dlatego by widziec sygnaly z kilku TFow trzeba miec korH odplaonego na tych kilku TFach (i monitoring wlaczony=TRUE).
korSigMonitor odswieza dane co tick, wiec widzi pojawienie sie nowej formacji bardzo szybko.

Pomoglo to wyjasnienie?
kor4x

PreviousNext

Return to korHarmonics